От началото на предизборната кампания до 14:00 часа днес са образувани общо 444 преписки и 95 досъдебни производства за нарушения на политическите права на гражданите. Това съобщиха от прокуратурата по повод нарушения и престъпления, свързани с изборите за 50-о Народно събрание и за Европейски парламент.

По апелативни райони досъдебните производства, свързани с вота за народни представители и представители на България в Европейския парламент, са разпределени по следния начин: Апеалтивна прокуратура-София – 33; Апелативна прокуратура-Бургас – 27, Апелативна прокуратура-Пловдив – 5; Апелативна прокуратура-Варна – 23, Апелативна прокуратура-Велико Търново – 7.

От държавното обвинение допълват, че във Върховна прокуратура функционира дежурно звено от прокурори и служители, което обобщава постъпващата информация от прокуратурите в цялата страна.

Също така продължава да функционира и Националното междуведомствено звено, което координира дейността на Прокуратурата, МВР и ДАНС за осигуряване на бърза и адекватна реакция за противодействие на престъпленията, свързани с изборния процес и законосъобразното провеждане на изборите.

banner

По-рано днес от МВР съобщиха, че от началото на кампанията до 12:00 часа днес са получили 436 сигнала за нарушаване на изборното законодателство и политическите права на гражданите. Близо 16 000 полицаи са ангажирани за охрана на изборите, а от тях 15 600 охраняват пряко секции, а останалите са разпределени в групи за реакция при сигнали за купуване на гласове.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space