Още с откриването на сезона крайбрежните заведения вече са пълни с клиенти и тази година, както, се очаква най-предпочитана да бъде класическата комбинация – бира и цаца. Ресторантите по Северното Черноморие и този сезон ще се опитат да задържат цените в разумни граници, въпреки това обаче, се очаква леко повишение спрямо миналата година. Какво споделят управителите на заведенията и техните клиенти предлагам да видим сега.

И това лято Мария Колева избира любимото си крайбрежно заведение. „Нямам търпение да свърши зимата, за да дойда да се насладя на този момент на плажа. На летния бриз, на рибата, на бирата”, казва тя и допълва, че обстановката е приятна, а персоналът на заведението е учтив. А със старта на активния сезон, клиентите като Мария стават все повече.

„Като сезонно заведение, ние разчитаме от години до голяма степен на сезонни туристи, но в доста голяма степен имаме и клиенти, които са ни редовни, които също много уважаваме и ценим”, разказва Георги Гатев, управител на крайбрежно заведение.

На брега на морето и това лято, хората избират основно добре познатата комбинация. „Картофите със сирене, бирата, цацата, това са неща традиционни по сезона на Черноморието. Българинът ги харесва и обича”, споделя Гатев. А цената е почти без промяна спрямо миналата година. Според него цената в собственото му заведение е ниска, като варира между 14 и 15 лева за една голяма наливна бира и порция цаца. Картофите пък струват между 5 и 6 лева, а разликата е в добавянето на сирене към тях, обяснява още Гатев.

banner

Макар в някои заведения да се отчита минимално повишение, конкретно в този ресторант, въпреки инфлацията, залагат на друга стратегия. „Ние дори понижихме цените, не сме искали да качваме, за да повишим нашата клиентела, но и да предложим по-добро качество”, казва Георги Гатев, а според клиентът Мария Колева – предвид инфлацията, цените са добри. Въпреки, че пържената риба от години бие рекордите по поръчки, има и клиенти с други предпочитания.

„Това, което забелязвам е, че при българина навлиза една култура на гръцката храна, и общо гръцката кухня. Имаме невероятни разядки. Неща, които идват директно от Гърция – тирокафтери е много популярна разядка. Имаме също лека нотка в азиатската кухня, като адана кебапа, който приготвяме тук на момента”, споделя Гатев.нова

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space