До средата на октомври вторият медицински хеликоптер ще бъде доставен в България. Това каза пред журналисти служебният министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков. Той посети авиобазата на Главна дирекция „Гранична полиция“ на летище София във връзка с възможностите на системата за спешна медицинска помощ по въздуха. На летището бяха и служебният премиер Димитър Главчев и служебният министър на здравеопазването д-р Галя Кондева.

Производството на хеликоптери не е като производството на автомобили. Уведомени сме от изпълнителя, че има съответно забавяне при доставка на отделни компоненти, необходими за сглобяване на хеликоптера. Уверили са ни, че началото на октомври или средата – максимум, хеликоптерът ще бъде доставен в България, коментира министърът.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space