Министърът на вътрешните работи заяви, че е Административният съд в София е разпоредил да не се унищожават по никакъв повод наличните документи и книжа от предходните избори.

„Искам да уверя, че работим в много тясно взаимодействие и имаме изключително добра комуникация с Централната избирателна комисия. Главният секретар ми докладва, че има определение на Административния съд в София, с което е разпоредено да не се унищожават по никакъв начин и повод наличните документи и книжа, които са във връзка с предходните избори за кметове, общински съветници и народни представители. Всички места в София, на които има такива книжа, в момента се охраняват от служители на МВР”, посочи Стоянов.

Той съобщи, че в петък се провеждат специализирани полицейски операции на териториите на градовете Кюстендил и Пазарджик. „Почти всеки ден на провеждаме полицейски операции в цялата страна. До момента има постъпили 309 сигнали за предизборни нарушения, 87 са образуваните досъдебни производства. Ситуацията е спокойна, според нас”, допълни силовият министър, предава Nova.

За случая, в който полицай простреля 19-годишен студент в Плевен, Калин Стоянов каза, че е разпоредена вътрешна проверка от страна на областната дирекция на МВР в Плевен. „Колегата е отстранен временно, докато се извършва проверката. Успоредно с това Дирекция „Инспекторат” също е образувала проверка за дейността на дирекцията и този случай”.

banner

„Днес сутринта разговарях с бащата на пострадалото момче, казах му, че по никакъв начин не толерирам това поведение от страна на полицейските служители. За мен да си позволи да използва огнестрелно оръжие е некомпетентна реакция. Уверих бащата, че всеки ще си понесе отговорността”, поясни Стоянов.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space