България има нужда от стабилност, от добро управление и се надявам с всеки наш глас да допринесем за това. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, където тържественото ще се чества 50-годишнината на Съюза на преводачите в България.

Нека да си припомним конституционния текст, че цялата власт произтича от народа. Искам да го припомня и на тези, които ни ни принуждават по всякакъв начин да го забравим, както и да се обърна към всички граждани – важно е на тези избори да се гласува. Не смятам, че всичко е предопределено, каза още вицепрезидентът.

Очаквам тази грешка в София ще бъде бързо поправена, тъй като всички добре знаем колко крехко е доверието в машинния вот и въобще в изборния процес, така че се надявам и Централната избирателна комисия да си свърши работата, както и Столичната община, коментира Йотова по повод наличието на стари ролки в София. Столична община (СО) има пълна готовност да изпълни указанията от писмо на Централната избирателна комисия за унищожаване на неизползваните остатъци от ролки хартия за машинно гласуване. Те са част от изборните книжа от местните избори през ноември и се намират в защитените запечатани помещения, се казва в позиция на Столичната община, изпратена по-рано до медиите.

Многобройни бяха публикациите за опити за купени гласове, макар че аз очаквах да науча в полза на коя партия са били тези опити, такава информация, поне до нас, не достигна, каза още Илияна Йотова.

banner

Като екстравагантен ход определи вицепрезидентът казаното от служебния премиер Димитър Главчев, че ако няма редовно правителство, ще се обърне към парламента да определи представител за Срещата на върха на НАТО, която е в средата на юли във Вашингтон, САЩ./БТА

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space