След два дни блокада на пътя Русе – Свиленград, ремонтната бригада пристигна на проблемната отсечка. Така протестът на местните хора в Гълъбово се увенча с успех. Блокадата на пътя беше вдигната малко преди 16 ч. в сряда.

На място дойдоха премиерът Димитър Главчев и министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова, носейки разрешителното за строеж.

Ремонтните дейности на 15-километровия участък започват следващия вторник – 11 май, съобщиха те. Те са с продължителност 540 дни и ще струват 20 млн. лв. Средствата са осигурени от инвестиционната програма на АПИ.

„След срещата във вторник с председателя на Агенция „Пътна инфраструктура” и протестиращите, направихме всичко възможно и събрахме и последното съгласувателно писмо, което беше необходимо, прегледахме документацията и днес разрешението за строеж е факт”, посочи Коритарова.

banner

„Не случайно сме тук. Исках лично да се убедя какъв е проблема и да видя, че стартира всичко, което и на документи вече е възможно”, заяви министър-председателят Димитър Главчев.

Протестиращите заявиха, че остават в стачна готовност, защото това не е първото обещание, което получават за последните осем години, за ремонтирането на участъка.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space