„Гласувайте активно на изборите, за да може да се сформира редовно правителство, което да работи в посока подобряване на живота на хората. От тази активност зависи гласът на всеки от нас да се чува повече“. С тези думи се обърна премиерът Димитър Главчев към българските граждани преди началото на днешното заседание на Министерския съвет. Той увери, че до последно служебното правителство ще полага усилия за честното и прозрачно протичане на вота две в едно. За целта в петък ще проведе още една среща с ЦИК и министрите, които имат отношение по темата.

Министър-председателят специално акцентира върху изграждането на Националната детска болница. Той информира министрите, че след като е получил информация, че не се работи по разчистването на терена, незабавно е разпоредил внезапна проверка два последователни дни.

„Неприятно впечатление ми направи, че изпълнителят два дни подред не извършваше никакви дейности. Това е пример как може да бъде бламирано решение на високо ниво. Искаме реални действия, а не имитация на активност“, каза Главчев и допълни, че днес на терена вече трябва да се работи. Министър-председателят акцентира още върху стремежа на служебното правителство да ускори разчистването и да търси възможност за съкращаване на срока за изготвяне на анализа от Европейската инвестиционна банка относно структурата на болницата.

По-късно през деня премиерът ще посети ГКПП „Капитан Андреево“ и ГКПП „Капъкуле“, като част от усилията на кабинета за модернизация на всички гранични контролно-пропускателни пунктове в страната. В понеделник той беше на оглед на ГКПП „Малко Търново“ и ГКПП „Дерекьой“. По думите му правителството е стартирало с границата с Турция, тъй като това може да е пример за добри отношения на съседски държави. „Срещаме пълно разбиране и приехме подход проектите за трасета да бъдат симетрични. Ще предприемем действия и с другите съседни страни“, подчерта Главчев.

banner

Премиерът Димитър Главчев посочи още, че днес служебният ще отпусне 10,5 млн. лв. на община Карлово за преодоляване на последствията от наводненията. Ще бъдат разпределени и 9,3 млн. лв. по програмата за подпомагане на украинските бежанци.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space