Подготовката на изборите върви спокойно, каза по БНР председателят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Камелия Нейкова. Тя посочи, че комисията е започнала много по-рано подготовката за произвеждане на вота.

Предстои да бъдат доставени хартиените бюлетини, ролките за машините и последните обучения на Секционните избиратели комисии (СИК), обясни Нейкова. Подготвени са доста материали за подпомагане на членове на СИК. Ако няма грешки в протоколите, приемането им ще е много по-лесно, допълни тя.

Хората, които нямат право да гласуват за Европейски парламент (ЕП), могат да гласуват за Народно събрание, но само на хартия, припомни Камелия Нейкова. Разликата в двата списъка е около 480 000 души. Това са хора с адресна регистрация, според която попадат в т.нар. „забранителен списък“, каза още председателят на комисията.

Тя потвърди, че след решение на Върховния административен съд, ЦИК ще наложи санкция по случая с билбордите, за които комисията прие, че има нарушение на добрите нрави, както и на формата на агитация.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space