На 1 юни подаръци получават не само децата. Ще ви заведем в пловдивското село Крумово, където подаряват на възрастни и хора в неравностойно положение торти. Благородният жест е на младо семейство, което приготвя сладките изкушения за самотни и нуждаещи се рожденици.

Социалната кауза е подкрепена от местното кметство, където са направили списъци на хората, за които се изработват празничните сладки изкушения.

Петя и Валери се занимават с производство на торти и сладкиши от години. Тя е завършила училището по „Сценични кадри“, но никога не е практикувала професията осветител. Той е строителен майстор на мазилки и декорации.

„Изработването на една торта понякога отнема три дни. Може би най-сложното е декорацията”, споделя Петя.

banner

Семейството 7 години работило в Англия, но се прибрало в родното Крумово. Още в началото на дейността си искало да радва и другите с труда си. Повод станало влизането на бедна възрастна жена в сладкарницата.

„Искаше да почерпи мъжа си с две парчета торта, само че нали на възрастните хора не им стигат пенсиите и аз накрая и ги дадоха така. Стана ми много мъчно”, разказа Петя.

„Тъжно ми става като видя хора без възможности да не могат да си позволят едно парченце десерт, а камо ли цяла торта за рожден ден”, коментира Валери.

Така двамата им хрумва идеята да подаряват торти. Помолили кмета Стоян Минчев да ги носи, за да не се чувстват притеснени от неочакваната помощ.

„Знам кои са хората със специални потребности и кои са затруднени финансово”, поясни той.

Сред първите изненадани от жеста са няколко възрастни жители и 9-месечният Валентин. Йорданка е самотна майка. В грижите за малкия ѝ помагат нейните родители.

„За първи път ми се случва подобно нещо и съм много благодарна”, коментира Йорданка.

Каузите в помощ на жителите не са изключение в Крумово. Освен хранителни продукти, които се даряват, младо семейство, на което скоро предстои сватба предупредили гостите, че вместо букети предпочитат да им дадат средствата.

„С тези пари ще помогнем на някой от селото”, допълни кметът.nova.tv

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space