Районният прокурор на Пазарджик Радослав Бакърджиев разкри подробности около случилото се в детската градина във Велинград.

„На първо време искам да обясня, че ние сме в съвсем начален етап на разследването. Досъдебното производство беше образувано вчера, след като бяха публикувани въпросните видеоклипове. И всъщност това беше първата информация, която достига до правораздавателните органи. Досега ние – и полицията или другите институции, не сме имали сигнали за подобно поведение в тази детска градина. Така че към настоящия момент разследването полага всички усилия да изясни относимите към казуса обстоятелства. Ние имаме информация от клиповете за едно дете, вчера в медиите се появиха данни за други лица. Именно тази версия ще се разследва и ще се събират доказателства в тази насока и ако се установи, че освен това дете има неправомерно поведение спрямо други лица, съответно обвинението, което предстои да се повдигне, ще включва и тях“, обясни той в сутрешния блок на „Нова телевизия“.

„От персонала в детската градина няма данни за други посегателства към настоящия момент. Няма данни за някакъв конфликт вътре в самата детска градина. Разследването продължава и ние ще продължим да следваме и тази версия. Нищо чудно в един момент да се появят свидетели. По отношение на въпросната госпожа, ние с нея не сме извършвали процесуално-следствени действия, тъй като в момента, в който се съберат достатъчно данни, за да се повдигне обвинение, това ще бъде направено и тя ще изложи своята версия. Ето защо обвинението не бърза да пристъпва към нейния разпит към настоящия момент. Ние сме образували досъдебно производство за причиняване на лека телесна повреда на малолетно дете“, посочи още прокурорът.

„Текстът, по който е образувано съдебното производство, предвижда до три години лишаване от свобода, но не това е най-важното, защото според мен по-важно е поведението и начинът, по който изобщо един такъв възпитател допуска отношение към дете в детската градина. По-скоро случаят се отнася към морална страна“, завърши Бакърджиев.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space