Служебният кабинет има готовност да отпусне до 10 млн. лв. за най-належащите дейности след наводнението в Карловско преди две години. Това стана ясно по време на среща на министър-председателя Димитър Главчев с кмета на Карлово Емил Кабаиванов, съобщиха от Министерския съвет.

Две години след потопа хората там все още нямат канализация, на места и улици. Повечето от тях не успяха да възстановят къщите си. Предстои да се събере Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане. Тя ще определи в детайли параметрите на помощта от държавата за пострадалите населени места.

Очаква се на следващото правителствено заседание служебният кабинет ще може да приеме и решение за отпускане на средствата. В разговора в Министерския съвет участваха също вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова, министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и заместник-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space