Стана ясна скоростта, с която 21-годишният Кристиян Екмекчиян се е движил преди зверската катастрофа в Пловдив на 13 май. При нея той и приятелката му загинаха, а други двама младежи в колата бяха ранени. Тежко пострада и пожарникар.

Младият шофьор е шофирал със 175 км/ч, сочи автотехническата експертиза. Според заключението на химическата експертиза в кръвта на шофьора не са открити следи от употреба на наркотици и други упойващи вещества. Не беше установено и наличие на алкохол в кръвта му.

Автомобилният състезател Николай Арабаджиев коментира в ефира на Нова телевизия, че всеки инцидент би могъл да бъде избегнат, ако се спазва ограничението на скоростта. Според него трябва законово да бъде ограничена мощността на автомобилите, които управляват младите шофьори.

„Липсва ни култура на пътя. Много често надценяваме възможностите и уменията си. За съжаление, не винаги това е олицетворение на реалността”, допълни Арабаджиев.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space