Очаква се днес да бъдат произнесени присъдите на петимата български граждани, които бяха признати за виновни за една от най-големите измами със социални помощи в Англия.

Гюнеш Али, Галина Николова, Стоян Стоянов, Цветка Тодорова и Патриция Панева организирали схема, по която в продължение на пет години са били заграбени близо 54 млн. паунда от британската хазна. Според кралската прокуратура те са отправили около 6000 фиктивни молби за социални плащания. Използвали са редица фалшиви документи, за да го направят, включително актове за раждане на деца, които не съществуват.

Не всички заграбени пари са отишли при петимата. Някои от молбите са от реални хора, на които българите помагали срещу заплащане да вземат помощи, без да имат право на такива. Организирали са идването и на други хора от България, като са ги снабдявали с фалшиви адресни регистрации и други необходими документи.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space