Служебният министър на икономиката Петко Николов поиска оставката на ръководството на държавното млекопреработвателно предприятие „Ел Би Булгарикум“. Причината са протестни действия на служителите срещу натрупани редица проблеми и с настояване за увеличение на заплатите.

Министър Петко Николов е взел решение за смяната на ръководството на предприятието след среща със служителите на дружеството, които са обявили протестни действия, съобщиха от Министерството на икономиката. В срещата са участвали и представители на синдикалните организации.

Пред министъра са изтъкнати искания за увеличение на основните заплати, за предоставяне на специализирано работно облекло, за спазване условията на труд и на графиците за работното време.

Подчертан е и нарушения диалог между работниците и ръководството на предприятието. От страна на служителите е сигнализирано за голямо количество натрупана готова продукция, която има риск да не бъде реализирана на пазара.

banner

На срещата министър Николов е поискал оставките на цялото ръководство на „Ел Би Булгарикум“ и е разпоредил на принципала – Държавната консолидационна компания, да предприеме необходимите действия за спешна смяна на Борда на директорите.

Служебният икономически министър изисква от ДКК и новото ръководство в максимално кратки срокове да се работи за увеличаване на заплатите с до 30%, да бъдат разгледани всички възможности за модернизацията на „Ел Би Булгарикум“ и да бъдат осигурени нормални условия на труд по предписанията на Инспекцията по труда./bnr

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space