Премиерът Димитър Главчев коментира проблема със забавените пари за възстановяване на щетите след наводненията в Карлово през 2022 г. „Запознат съм с исканията им. Проблемите са отпреди две години. Отчетите за изразходваните досега 24 млн. са пристигнали на 28 май. Областният управител трябва да изрази становище, а след това междуведомствената комисия ще се събере, за да отпусне възможните средства в рамките на бюджета. Няма как обаче да са 38 милиона“, категоричен бе той.

Главчев присъства на церемония по повод внедряването на алтернативен тип гориво в 5-ти блок на АЕЦ „Козлодуй“.

Министър-председателят изказа мнение и относно сблъскалите се влакове на Централна гара в София. Той предположи, че проблемите на Централна гара сигурно са големи, но са инфраструктурни. „В този сблъсък проблемът е, че на машиниста му е прилошало. Не е коректно от този случай да заключаваме за проблемите на гарата“, сподели той.

По думите му няма да има драстична промяна в цената на тока, тъй като са обсъдени стратегии, чрез които да се избегне това дупката във Фонда за енергийна сигурност да повлияе на сметките на домакинствата.

banner

От своя страна енергийният министър Владимир Малинов заяви, че диверсификацията на ядреното гориво за АЕЦ „Козлодуй“ ще приключи до четири години. „Възможността да избираш води до по-добри условия. Работим по нова ядрена стратегия за съхранение на горивото. Трябва да се търси възможно най-доброто решение за сигурността и спокойствие на българското общество“, обясни той./nova

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space