Кметът на село Шивачево каза в „Денят започва“, че още от вчера кметството си е изпълнявало задълженията в нормален работен процес. Откраднатата сума от 1216 лева е била взета от двете каси в кметството на „Местни данъци и такси“ и „Български пощи“.

„Заварих вътре хаос. Стана ясна и сумата, която е открадната – точно 1216 лева. Но щетите са поне за десет пъти повече“, каза кметът на Шивачево.

Допълни, че са разбити две каси, имало е посегателство срещу банкомат, както и избит прозорец. Деян Иванов добави, че е нормално хората да са притеснени от случващото се.

„Едно погрешно направление на пистолета може да направи много поразии. Може да рани някой…“.

banner

Кметът на Шивачево потвърди, че със сигурност са иззети видеозаписи.

„Задействала се е алармената система. Като на сигнал се е отзовал охранител от частна фирма, който е видял извършителите и се е опитал да ги спре. По първоначални данни извършителите са най-малко четирима. Като когато са видели охранителя двама от тях са стреляли и са избягали от местопроизшествието. В последствие е извършен оглед на местопроизшествието и са открити две гилзи с различен калибър. Като предстои да се назначи експертиза, която да установи дали оръжието е газово или бойно“, заяви прокурор Венета Добрева – говорител на районен съд Сливен.

Тя допълни, че в момента тече разследване, което има за цел да установи самоличността на извършителите, които са избягали от местопроизшествието с автомобил в посока град Твърдица.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space