Пътнически влак и маневрен локомотив се удариха на първи коловоз на Централна гара вчера след 16:00 часа. 12 души са пострадали при инцидента. Част от тях са прегледани на място. Повечето от тях са с контузии на гръбначния стълб и на краката. Четирима са откарани в лечебни заведения – двама в „Пирогов“, един в ИСУЛ и един във ВМА.

Пътническият бърз влак е чакал да отпътува от София за Пловдив, когато е бил ударен от маневрения локомотив.

„Наистина беше малък шок това, което се случи. Аз за първи път виждах такова нещо. Изпращах свой познат и бях във влака. Все още ме боли врата от камшичния удар. Получих леко нараняване, но нямах нужда от медицинска помощ“, разказа пред bTV Георги Велев, който е потърпевш в инцидента.

„Доста хора бяха шокирани, беше силен трясъкът. Самият персонал на гарата също беше доста шокиран в първите минути. Реагираха обаче адекватно и започнаха да помага. Хората си помагаха взаимно. Когато излязохме от влака, видяхме колко много поражения имаше“, коментира още той.

banner

„Първо влакът закъсня с 10 минути. Хората бързаха да се качат, настаняваха по седалките, когато се случи удара. Имаше пострадали по самите стъпала, пострадаха и хора от персонала на БДЖ“, посочи Георги Велев.

„Самият машинист изглеждаше в добро състояние, дано всичко с него да е наред“, допълни още той.

„Хората действаха доста добре спрямо ситуацията – въпреки шока и въпреки крясъците, които се чуваха. Започнаха да разлеждат вагоните, линейките дойдоха доста бързо“, отбеляза Георги Велев.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space