Маневрен локомотив удари пътнически влак на Централна гара в София, съобщиха от БДЖ. Шестима души са пострадали, каза пред журналисти министърът на транспорта Георги Гвоздейков.

Сигналът за инцидента е получен в 17:00 часа в Спешна помощ. Веднага към мястото са били изпратени 6 линейки.

Засега се знае, че при опит да спре, локомотивът се удря във влака, който трябва да отпътува за Пловдив. Причината е, че на машиниста му е прилошало, съобщи още транспортният министър.

„Инцидентът е лек. Влак, композиран за Пловдив, изчаква времето му за тръгване. Зад него маневрена машина трябва да композира друг състав вагони. Скоростта, с която спира в последния вагон на влака, е била 15-20-22 км/ч максимум. По данни, които имаме до момента, на машиниста му е прилошало и не е успял да спре маневрената машина на безопасна дистанция от влака за Пловдив”, каза Георги Гвоздейков.

banner

„Разговарях с министъра на здравеопазването. Информацията от Спешна помощ е, че има 6 ранени, без сериозни травми. Пострадалите са от маневрената бригада, не от влака. Но пак повтарям – това предстои да се установи”, заяви Гвоздейков.

Той е категоричен, че инцидентът не е свързан с инфраструктурата на гарата.

Веднага е започнала да се подготвя нова композиция за Пловдив.

По-рано от Спешна помощ съобщиха за NOVA, че двама души са в „Пирогов”, един – в ИСУЛ, един – във ВМА.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space