Глобално в цялата компания сме наели около 2000 души, които ще бъдат заети с компютърната обработка на резултатите от изборите на 9 юни. Това съобщи пред журналисти в сградата на Народното събрание директорът на „Информационно обслужване” Ивайло Филипов, предават от БТА.

Днес беше направена демонстрация на софтуерните системи за компютърна обработка на данните от гласуването за изборите на 9 юни.

Филипов подчерта, че в Централната избирателна комисия (ЦИК) ще има над 100 оператора дневна смяна. „Очаквам да се справят с огромното количество информация за тези два избора”, добави той.

По думите му новото за тези избори „две в едно” е, че за европейските избори кандидатската листа е една и съща за всички районни избирателни комисии, а за народните представители в различните области се излъчват различен брой депутати.

banner

Според директора на „Информационно обслужване“ приетото от Народното събрание във връзка с видеоизлъчването на броенето на вота на гражданите от секционните избирателни комисии и попълването на протоколите, както и подписването им, ще доведе до някакво забавяне. Очакваме да се справим в законовите срокове, добави той.

„Регистрираните партии и коалиции за изборите в сравнение с миналите такива и за народни представители, и за Европейски парламент, са с около 50% повече. За народни представители на миналите избори кандидатите бяха около 5600, а сега са около 7600. Тези числа довеждат до това компанията заедно с ЦИК да предприеме действия за увеличаване на състава и смените“, обясни Филипов.

Той подчерта, че в сряда до края на деня ЦИК трябва да излезе с резултат за европейските избори, което означава, че „Информационно обслужване“ трябва да свърши по-рано работа за вота за ЕП.

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space