Хотелиерите по родното Черноморие повишават заплатите с поне 10% в опит да намерят кадри, с които да предоставят добро обслужване на своите гости.

По данни на Европейската туристическа комисия за първите три месеца на 2024 г. България е в челото по ръст на туристи в Европа спрямо 2019 г. – ръст от 39% спрямо първите три месеца на 2019 г. Данните са на Министерството на туризма.

„Основно разчитаме на нашия целогодишен персонал. Разчитаме на него за обучение на нашите нови колеги“, коментира Любо Липчев, ген. мениджър на хотел, предава Нова.

Средно увеличение на заплащането е около 10%. С известни разлики в зависимост от позициите, от които изпитваме по-голям недостиг, посочи Христо Караилиев, мениджър на хотел.

banner

По думите му голяма част от сезонния персонал е от Украйна. „От 2 години работим с колеги от Киргизстан. Тази година стратираме с колеги от Непал, Армения, Турция. Имаме няколко колеги от Индия и Германия“, обясни още Караилиев.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space