До момента имаме получени общо 62 сигнала за нарушаване на изборния процес, има образувани 26 досъдебни производства, каза служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов пред медиите. Той посочи, че акцията срещу купения вот и противодействието на битовата престъпност, провела се днес във Варна, и действията на полицията, които предстоят, са на база получени оперативни сигнали. Във връзка с полицейските действия във Варна има образувани 45 досъдебни производства, като 12 от тях са за престъпления против политическите права на гражданите. Претърсени са 14 адреса, иззети са списъци, дебитни карти, телефони и пари, каза Стоянов. Установени са и двама души, обявени за издирване.

Министърът добави, че цената за купен глас варира между 50 и 100 лева. До момента най-много сигнали и образувани досъдебни производства имаше на територията на област Бургас, но сега вече се изравняват данните с територията на Варна, коментира Калин Стоянов.

Във връзка с мигрантския натиск министър Калин Стоянов посочи, че ситуацията е спокойна и в „пъти по-добре в сравнение с миналата година“.

Стоянов съобщи още, че е задържан затворник от Софийския затвор, който не се е върнал от отпуската, в която е пуснат. Той е отишъл в дома на сестра си и е стрелял с въздушен пистолет, като е предизвикал и пожар. Получен е и сигнал, че се опитва да качи насилствено гражданин в автомобил.

banner

Министърът на вътрешните работи награди с грамота и плакет преподаватели и изявени културни дейци за приноса им към темата за сигурността по повод предстоящия празник 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Наградени бяха: доц. д-р Станимир Илиев – декан на факултет „Полиция“ в Академия на МВР; проф. д.н. Климент Найденов – декан на Геолого-географския факултет към Софийския университет (СУ) „Климент Охридски“; доц. д.н. Цвета Маркова – ръководител на катедра „Национална сигурност“ във Великотърновския университет (ВТУ) „Св.св. Кирил и Методий“; доц. д-р Ралица Йотова – асистент в Института за научни изследвания и обучение към УниБИТ; доц. д-р Николай Попов – заместник-декан на Правно-историческия факултет към Югозападния университет (ЮЗУ) „Неофит Рилски“; доц. д-р Лъчезар Георгиев – заместник-директор на Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика на Българската академия на науките (БАН); доц. д-р Светослав Спасов – директор на Центъра за подкрепа на ядрената сигурност, преподавател в Университета за национално и световно стопанство (УНСС); Маестро Александър Иванов – диригент на представителния оркестър на Академията на MBP; Д-р Ваня Монева – диригент, преподавател в Националната музикална академия „Панчо Владигеров“./БТА

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space