Инциденти е имало през всички години, откакто я е имало Националната служба за охрана (НСО), и то по-тежки. Не намирам основания към момента заради този инцидент да има промени, каза президентът Румен Радев пред журналисти в Бургас в отговор на въпрос дали трябва да има промени в ръководството на НСО след катастрофата, станала вчера, с участие на автомобил на службата.

Президентът участва в отбелязването на 40-ата годишнина от създаване на лабораторията по математична химия в Бургаски университет „Проф. д-р Асен Златаров“.

Нека всички компетентни органи да установят реалните причини, добави държавният глава. Радев подчерта, че никога не е казвал на шофьорите си да карат по-бързо и добави, че те са професионалисти.

Законът за движение по пътищата трябва да се спазва, защото той е „написан с кръв“. Особено трябва да се спазва от политиците, които трябва да дават пример за спазване на закона и в политиката, и в живота, и по пътищата, коментира още президентът.

banner

Автомобил на НСО и друга кола катастрофираха на входа на град Аксаково около 17:30 часа вчера. В колата на службата е пътувал съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков, съобщиха от партията вчера. При инцидента загина водачът на другия автомобил.

По-рано днес от НСО съобщиха, че от службата оказват всеобхватно съдействие на компетентните органи по воденото следствие.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space