Експертът по пътна безопасност Диана Русинова с остър коментар във връзка с катастрофата с автомобил на НСО, в който пътува съпредседателят на ПП Кирил Петков край Аксаково. При мелето загина човек, а трима бяха ранени, един от които все още е в тежко състояние.
Ето каквп написа Русинова:
Искрено се надявам активността на службите и press съобщенията от страна на една конкретна политическа партия да не се дължат на опит да се прикрие и изследва обективната истина по отношение на тежкото пътнотранспортно произшествие, което настъпи вчера край Аксаково.
На мен лично две неща са ми странни. Как така при толкова голямо кръстовище в крива няма поставено ограничение на скоростта по основното направление? Този пътен знак „Стоп“, на който уж не бил спрял клетия починал човек, е завъртян настрани и е много спорно на кое точно не е спрял – на изтърканата стоп линия или на завъртения знак?
При този инцидент аз лично си задавам много въпроси като това как професионален шофьор, при това от НСО, при наличието на неблагоприятни метеорологични условия в зоната на кръстовище преди началото на населено място, е карал със скорост вероятно много над 100 км/ч? Кое точно е обуславяло необходимостта от това да се кара с толкова висока скорост и да се поставя в риск животът и здравето на гражданите?
Направи ми впечатление ,че предната седалка на колата на НСО е счупена и е отишла напред, това ясно показва ,че този ,който се е возел отзад е бил без колан. Защо г-н Кирил Петков и ПР-ът му си позволяват да нарушават ЗДвП и не са си поставили кораните? По спомен преди време именно г-н Петков обяви война на войната по пътищата? Странно нали, политиците, които от сутрин до вечер ни говорят за това колко са загрижени за пътната безопасност да си позволяват да нарушават правилата като не правят най-елементарното да си сложат поне колан.
Съболезнования към близките на починалия и пожелавам бързо оздравяване на пострадалата жена. На г-н Петков му „благодаря“ за всичко, което той и правителството му направиха, за да доразрушат републиканската пътна инфраструктура, защото трите годни неподдържане доведоха до това – липсващи знаци, маркировки, лошо състояние на асфалта, храсти по канавките и пр. И ако политиците не ги беше срам да публикуват небивалици и да търсят оправдание, то мен наистина ме е срам от тези лицемери. Пътната безопасност е експертен, а не политически проблем и колкото по-рано го осъзнаят, толкова по-вероятно е да скоро да намалим жертвите и ранените в следствие на ПТП.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space