БАБХ състави два акта и спря дейността на фирмата, произвела козунак с батерия.

Веднага след получаване на сигнала за открита батерия в закупен козунак със стафиди, Българската агенция по безопасност на храните и инспекторите от ОДБХ София-град реагират и спират от реализация засегнатата партида във всички обекти на търговската верига.

Реакцията идва след като в социалните мрежи семейство от София публикува снимка на разрязан козунак, от чието парче стърчи оранжева батерия.

Експертите от ОДБХ Монтана са извършили проверка в производствения обект, от където козунаците са доставени в търговската верига в столицата. Съставени са 2 акта за установяване на административно нарушение, а дейността на производителя бе спряна незабавно, съобщиха от Агенцията.

banner

Изтеглените от реализация количества са насочени за унищожаване.

Агенцията по храните призовава гражданите при констатиране на нарушения, незабавно да подадат сигнал на Горещия телефон – 0700 122 99 и през онлайн формата на сайта.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space