Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов подписа две заповеди за увеличение на месечните възнаграждения и парите за храна на различните категории служители в МВР, съобщават от пресцентъра на министерството.

Единият документ определя ръст със 100 лева на порциона за държавните служители по Закона за МВР и за лицата, работещи по трудово правоотношение. Считано от 01.01.2024 г. от 200 нараства на 300 лева.

С друга заповед вътрешният министър определи нови размери на индивидуалните основни месечни заплати на държавните служители по Закона за държавния служител. Те се увеличават с конкретна сума за съответното ниво на основна месечна заплата.

Натрупаното от 1 януари тази година увеличение на порциона и на месечните възнаграждения ще бъде изплатено със заплатите за месец май.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space