Отстраняването на Росен Желязков от поста председател на Народното събрание е странно, каза пред журналисти вицепрезиденът Илияна Йотова. Йотова присъства на събитието, на което ще бъде представен глобален доклад на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) за социално-емоционалните умения на 15-годишните ученици.

Може би имаше много повече случаи през изминалите месеци, през които трябваше да се „вземе главата“ на председателя на Народното събрание, но това в крайна сметка е работа на партиите, вътре в групите, каза още тя.

Пред избори сме, каза Йотова в отговор на въпрос какво се случва към момента и допълни, че от самото начало е било ясно, че всяка от промените, които са направени в Конституцията и начинът, по който са били направени, е трябвало да подсигурят Народното събрание като място и терен за предизборна кампания и това се случва.

В отговор на въпрос каква би била алтернативата след изборите Йотова коментира, че не вярва на всички тези гласове, които месеци наред обясняват, че няма смисъл да се правят избори заради липса на алтернатива и защото пак щяло да е същото. Никога не е същото и тези, които поддържат тази теза, означава, че не уважават избора на българските граждани, каза още тя. Ще видим какви ще бъдат резултатите, но този въпрос в настоящия момент изобщо не ми е интересен, защото месеци наред се говори повече за това кой как ще потребява властта, в каква „сглобка“ и няма дума за това защо тези хора искат да управляват, добави Йотова./БТА

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space