По случай наближаващите празнични дни от Българската агенция по безопасност на храните продължават със засилените проверки в обекти за производство, пакетиране и търговия на хранителни продукти. Агенцията следи най-вече за качеството на продукти като агнешкото месо, козунаците, яйцата и боите за яйца. Проверките ще продължат и след Великден.

„Към момента по заповедта от 8 април до настоящия момент са извършени над 2000 проверки. Съставени са 6 акта. Насочени са за унищожаване храни с неясен произход – около 200 кг от животински и 50 кг – от неживотински произход“, коментира Бистра Иванова от БАБХ.

Експертът обясни, че агнешкото трябва да бъде маркирано и допълни, че въпросната маркировка гарантира безопасността на продукта.

„Проверките включват един детайл и елемент, който има отношение към безопасността на храните. Сграден фон и технологично оборудване, условия и съхранение на храните, произхода им, етикиране, както и хигиенните практики, които се прилагат в обектите“, разказа в ефира на „Социална мрежа“ Бистра Иванова.

banner

Тя апелира потребителите да купуват хранителни продукти от регламентирани места, да не се доверяват на многото реклами в интернет пространството, и да четат внимателно етикета.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space