Даниел Митов се отказа от кандидатурата си за министър на външните работи, това обяви самият той.

„Не искам да се превръщам в ябълката на раздора. Смятам, че България трябва да е с про НАТО позиция, каквато имам и аз самия. Разочарован съм от позицията на ПП-ДБ които застанаха зад президента. Мога сега да успокоя президента – господин президент с Вас са. Сега отговорността за външно министерство е на президента Румен Радев, той ше носи отговорност за министъра. А на Стефан Димитров брат му Георги Димитров лично съм го уволнявал от МВнР два пъти“ – заяви Митов, предава Nova.

Коментарът му е по повод поисканите от служебния премиер Димитър Главчев рокади в състава на МС. В предложението си до президента Румен Радев министър-председателят предлага Стефан Димитров да бъде освободен като министър на външните работи и поста да заеме Даниел Митов.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space