Министър-председателят Димитър Главчев и правителството са в непрекъсната координация с ресорните ведомства и службите за сигурност. Те следят ситуацията, като има готовност за евакуация на българските граждани. Към момента няма пряка военна опасност за страната ни. Това заявиха в прессъобщение от Министерски съвет във връзка със ситуацията в Близкия Изток.

Израелски дронове са атакували цели на територията на Иран. Медии в Техеран съобщават, че безпилотните машини са били неутрализирани от противовъздушната отбрана на страната. Ракети не са били включени в атаката.

Нападението съвпада с рождения ден на Аятолах Али Хаменей, който днес навършва 85 години. Няма информация при атаката да има жертви или ранени граждани, пише Nova.

След безпрецедентното иранско нападение по израелска територия в събота, Тел Авив обяви, че ще отвърне на удара по начин и във време, което прецени.

banner

Около 23 ч. българско време на 13 април бяха изстреляни над 300 дрона и ракети от Иран към Израел. Причината – отмъщение за нападението срещу консулството в Дамаск на 1 април. Тогава бяха убити високопоставени ирански военни. Няколко съседни държави реагираха мигновено със защита на небето си. В Израел прозвучаха сирени и се чуха взривове. Местните медии съобщиха, че това са били въздушни прехващания на дроновете с експлозиви.

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space