Заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов заяви, че е готов да поеме поста на служебен външен министър. По думите му забавянето на назначаването на нов дипломат номер едно застрашава организацията на изборите в чужбина.

„Главчев се обади първо на мен. Разбира се, аз съм се консултирал с председателя на партията и получих подкрепата на Борисов. Но първият разговор е между мен и Главчев, който очевидно не е могъл да се сработи с външния министър Димитров и е търсил възможност в крайна сметка да гарантира ясна външна политика, опряна на ясен европейски и проатлантическип профил с човек, който ще следва тази политика“, коментира Даниел Митов, предава БНТ.

Митов определи ситуацията като тест за геополитическата ориентация на президента Румен Радев. Ако държавният глава подпише указа за назначаването му, ГЕРБ може да излезе и да каже, че носи отворност за външната политика в служебния кабинет.

„Разочарован съм от ПП-ДБ. Логиката на техните изказвания до момента следва изцяло логиката на президента Радев – не можело зам.-председател на партия да бъде министър. С промените в Конституцията, по настояване на ПП-ДБ, служебният кабинет вече зависи напълно от парламента. Премиерът трябва да търси подкрепа именно там“, посочи Митов.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space