Няколко милиарда са похарчени в последните дни и са ни подвели, че имаме 9 млрд., а те са 6 млрд., като се сложат пенсионните фондове и ядрената безопасност се оказва, че държавата има под 2 млрд. Това ни е наследството. Това заяви в кулоарите на Народното събрание председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

Вчера служебният вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова съобщи пред журналисти, че по данни на Българската народна банка (БНБ) фискалният резерв към 8 април е 6,689 млрд. лева. Беше казано, че към 29 март фискалният резерв е бил 9,9 млрд. лева, каза Петкова по повод дадената вчера пресконференция, заедно с Асен Василев.

За изказването на служебния министър на финансите, че в бюджета би трябвало да има 9 млрд. лева, а има 6 млрд. лева, Борисов заяви: „Аз го говоря това от един месец. Парите ги няма“.

Преди няколко дни казах, че Народното събрание трябва да прояви характер, както и правителството тогава, че трябва да се вслушаме в доклада на Международния валутен фонд и да спрем с това безумно харчене на пари и да си свалим дефицита до 1%, каза Бойко Борисов.

banner

Лидерът на ГЕРБ поздрави служебния финансов министър, че е оставил шефа на Националната агенция за приходите (НАП) Румен Спецов, а не го е освободил.

Ние като дясна консервативна партия винаги сме държали да има „мазнинка“ в държавата, да има резерв и да не се изхарчва всичко. Следващите няколко дни ще има няколко много важни законопроекта, свързани с отбрана, с енергетика. Ще излязат как са харчени пари от Плана за възстановяване. Вместо да се дават за проекти и съфинансиране, те са изхарчени за пенсии, коментира още Борисов./BTA

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space