Очаква се по обед днес жители на Харманли да излязат на протест срещу бежанския център в града, както и да блокират движението на булеварда пред него за час, съобщава БНТ.

Те настояват да бъде намален капацитета на центъра, както и и в него да се приемат предимно семейства. В момента повечето от настанените там са млади мъже.

Центърът е с капацитет от 1676 души, като бе намален от 2500. Въпреки това жители на града настояват капацитетът да е до 400 души, колкото са в момента настанените.

Наскоро в Харманли бе открито звено на жандармерията, като около 15-ина униформени следят денонощно за реда в града. Протестът предвижда от 12 до 13 ч. днес булевардът пред центъра да бъде затворен за движение. Това на практика ще пречи на трафика към магистрала „Марица“ и алтернативния международен път.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space