Не вярвам Димитър Главчев да се съветва с държавния глава за състава на служебния кабинет. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова.

Тя не скри надеждата си 7-дневният срок да е достатъчен за кандидата за министър-председател да състави служебно правителство.

„Президентът беше пределно ясен, когато връчи указа на г-н Главчев, че според новите текстове в Конституцията, които както виждате се преправят в движение днес с извънредното заседание, няма никаква отговорност към съставянето на този кабинет, няма как да носи тази отговорност. Това искаха народните представители – президентът да няма никакъв поглед върху служебната власт, независимо от това, че има нарушение на разделението на властите. Постигнаха го. Ние спазваме буквата на закона такава, каквато е тя“, коментира тя.

„Според мен, обаче, никога в най-новата ни история, през целия този много труден преход, няма такова посегателство върху Конституцията. България е изправена на ръба на политическа, но и на конституционна криза. И това трябва да е ясно на техните съставители“, добави Йотова.

banner

Тя припомни думи на Гиньо Ганев: „Конституцията не е пясък, за да носи отпечатъка на който и да било политик, бил той и голям реформатор“.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space