Сливенският свещеник отец Иван Янков е приет в реанимация в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ след осемдневната гладна стачка срещу решението на Светия синод да касира епархийските избори за митрополит на Сливенска епархия. От болницата съобщиха, че състоянието на свещеника е стабилно.

Силното обезводняване на организма и глада са довели до кръвни резултати извън нормата. Предприети са медицински манипулации за стабилизирането на организма на свещеника, за да премине постепенно към по-нормален начин на хранене и възстановяване.

„Липсата на прием на течности, на вода най-вече, това е основното, което за него е доста рисково. Тъй-като вече стана публична тайна, че той е с един бъбрек, което има съответните последствия за организма и трябва много внимателно да се следи състоянието на организма му и на функцията на този единствен бъбрек, за да не стига до по сериозни усложнения. Ако всичко е наред, ако контролните изследвания са с тенденция за нормализиране, утре ще бъде изписан от болницата“, обясни д-р Юлия Бянкова, началник на отделението по реанимация.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!