Мария Габриел направи голяма политическа грешка, всички трябва да търсим как да излезем от нея, заяви пред журналисти в Брюксел премиерът в оставка Николай Денков. Трябва да се обсъди в хода на преговорите дали тя би могла да бъде премиер, добави той. Чух, че има идея да се вкара за гласуване в Народото събрание само Мария Габриел като премиер, това ще е нарушение на Конституцията, каза Николай Денков. Няма избран министър-председател, докато няма избран Министерски съвет, надявам се отново да се върнем на масата на преговорите, обясни той.

Разумното решение е да седнем на масата на преговори и да тръгнем от изходната апозиция, отново отбеляза Денков. Готов съм на разумни компромиси, които ще доведат до работещо правителство, подчерта той.

Чух, че има идея в парламента да се вкара за гласуване само Мария Габриел. Това би било груба грешка, защото ще изнасили Конституцията.

Ако бъде направено, означава, че само се симулира някаква дейност. Това ще повече ще обърка хората.

banner

Няма избран премиер, докато няма избран нов Министерски съвет.

Надявам се ГЕРБ да се откаже от тази авантюра и да се върнем на масата на преговорите“, каза още той.

„Не съм съгласувал с колегите как ще гласуват. Това, което е ясно, е , че този акт няма юридическа стойност, това е пропагандна акция.

„Готов съм на всякакви разумни компромиси, които ще доведат до работещо стабилно правителство. Няма краен час 12 на обед“, категоричен бе той.

„Не е въпросът за едно-две имена, а как ще работи правителството, каква е програмата, ще успее ли да бутне нещата напред.

Мария Габриел направи голяма политическа грешка, от която всички трябва да търсим начин да излезем. Така не се прави и аз й го написах.

Трябва да видим дали може да се поправи счупеното, дали тя би могла да бъде премиер или да се търси друг“, каза още той.

„Ще се опитаме да използваме и втория мандат, ако с първия не стане“, добави Денков.

„Нямам представа какви са намеренията на Мария Габриел. Те прекъснаха преговорите, очаквам те да се обадят“, каза още премиерът в оставка.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space