Служители на граничното подразделение на Федералната служба за сигурност (ФСБ) въведоха въпросник за войната в Украйна за хората, преминаващи границата с ЕС. Тази практика се прилага на пунктовете на границата с Естония „Шумилкино“ и „Куничина гора“, разположени в Псковска област.


От гражданите се изисква да предоставят лична информация, включително посочване на мястото им на пребиваване в Русия и в чужбина, серия и номер на паспорта, информация за военна служба и цел на пътуването. Освен това, те трябва да предоставят информация и за това къде и за кого работят, номер за връзка и телефонен идентификатор.

В края има блок от въпроси, свързани с войната. Гражданите са помолени да изброят „близки роднини“, живеещи в Русия и Украйна; имена на познати, които се бият на страната на украинските въоръжени сили; да съобщят за „наличието на връзки сред офицери от разузнаването“ и тяхното „отношение към действията на ръководството на ЕС, подкрепящо националистическия режим“ в Киев./BGNES

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space