Данъците няма да се вдигат, променя се начинът, по който се изчислява такса смет. Това заяви министърът на финансите Асен Василев на Общото събрание на Националното сдружение на общините на Република България.


„Опитахме се широк спектър програми по инвестиционната програма да има. Вдигнахме и издръжката, и капиталовата програма към общините. Прехвърлихме част от данъците да минат на патентен данък – малките ресторанти. В края на годината ще направим анализ да видим как се отразява това.

Чакам да дискутираме вашите идеи за фискална децентрализация. Аз не съм против. Трябва да изработите механизъм, който работи за всички общини. Започнахме 2022-а – и български, и чуждестранни инвеститори маже да се възползват от пълния размер на държавата помощ от 25% до 50% за капиталовите разходи на проекта.

banner

Това може да се види – заплатите да растат по-бързо от инфлацията. Икономическата и финансова страна остава да бъдат непроменени.

Няма да вдигаме данъци. Променя се начинът, по който такса смет ще се изчислява“, заяви той.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space