Народното събрание прие единодушно оставката на министър-председателя Николай Денков. Това стана с гласовете на 216 депутати.


„Правомощията на Министерския съвет са прекратени”, обяви председателят на парламента Росен Желязков.

Във вторник, когато се навършиха 9 месеца от встъпването на правителството в длъжност, Денков депозира оставката си в деловодството на парламента.

banner

Припомняме, че след Национално събрание във вторник ГЕРБ представи свое предложение за Споразумение за съвместно управление в рамките на мандата на 49-ото Народно събрание с ПП-ДБ, както и Механизъм за взимане на решения. От партията предлагат след края на тази година ротацията да става не на 9, а на 15 месеца. ГЕРБ не отстъпи и настоя Мария Габриел, освен премиер, да продължи да бъде външен министър.

Предстои президентът Румен Радев да свика консултации с всички парламентарно представени партии и да връчи мандат на най-голямата политическа сила в 49-ото Народно събрание – ГЕРБ-СДС, пише Nova.

През това време кабинетът „Денков” продължава да изпълнява своите функции, докато не бъде избрано ново правителство.

На този етап ротацията продължава да е под въпрос. Във вторник ГЕРБ представи свое предложение за Споразумение за съвместно управление в рамките на мандата на 49-ото Народно събрание с ПП-ДБ, както и Механизъм за взимане на решения. От партията предлагат след края на тази година ротацията да става не на 9, а на 15 месеца. ГЕРБ не отстъпи и настоя Мария Габриел, освен премиер, да продължи да бъде външен министър.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!