Проверка за нерегламентирано прехвърляне на земи ще установява дали има нарушения от нотариус. Това каза министърът на правосъдието в оставка Атанас Славов в рамките на парламентарния контрол.


Въпросът на депутата Стоян Таслаков от “Възраждане” е по повод публикации за придобити земи в района на Пазарджик, предназначени за фотоволтаици. Според данните, които Таслаков цитира, прехвърлянето на земите е станало нерегламентирано, чрез един нотариус.

Проверката не е приключила. Ако има констатирани нередности при сделките, по закон министърът сигнализира Нотариалната камара. След това тя установява факти и евентуално може да санкционира, каза Славов.

banner

Този случай е част от поредица на журналистически разследвания. За същата фирма имаше разследване преди няколко години, отново в района на Пазарджик, посочи още министърът. Очевидно става дума за системен интерес на тази фирма в района на града, каза още Славов от парламентарната трибуна.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space