Прокурорът от Софийската районна прокуратура Константин Сулев, работил по т.нар. дело „Осемте джуджета“, отива на съд.


Константин Сулев е прокурорът, който е работил по образуваното в края на миналия май разследване срещу бившия следовател Петьо Петров, по прякор Пепи Еврото и близкия до него Кристиян Христов. Според информация, разпространена преди време от прокуратурата, делото стартира след среща на бившия районен прокурор на София Невена Зартова с Иван Гешев в кабинета на бившия главен прокурор. По това време Гешев вече е във война с политиците, ВСС и настоящия временен Обвинител номер едно. Твърди се, че делото е активирано от снимка на Борислав Сарафов с Пепи Еврото пред ресторанта, ползван от Петров като офис – „Осемте джуджета“.

Сулев ще отговоря за пет извършени от него длъжностни престъпления на 29 май и 1 юни 2023 година. Според наблюдаващия прокурор Йордан Петров, той е действал в услуга на Иван Гешев, осуетявайки изнасяне на информация в медиите срещу бившия главен прокурор. Става дума за ареста на Кристиян Христов, минути преди той да даде пресконференция в БТА, на която по предварителна информация мъжът е щял да изнесе данни, че Гешев често е посещавал ресторант „Осемте двуждега“.

banner

Предстои да бъде насрочено разпоредително заседание по делото.

По наша информация, обвинителният акт срещу Константин Сулев е бил внесен на 6 март. Ден по-рано наблюдаващият прокурор Петров е поискал от изпълняващия функциите на главен прокурор Борислав Сарафов да внесе искане във ВПС за временното отстраняване на магистрата от длъжност.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space