Процесът за лицензиране на авиационния оператор е в ход. Забавяне няма. Текат всички прцедури. До края на месец февруари „България Хели Мед Сървиз“ ще получи свидетелство за операционен оператор с одобрение за ХЕМС дейности (система за въздушна медицинска помощ). Това каза в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков.

Той добави, че в София вече има три лицензирани площадки за кацане на хеликоптери. Останалите са в Панагюрище и Варна. На финалната права е лицензирането на още четири площадки – в Русе, Пловдив, Бургас, Сливен.

„За Стара Загора, Шумен Велико Търново и Габрово се обследват на документи. До края на годината ще имаме три медицински хеликоптера. Нашата цел е в периметрите, където ще оперират те – София, Сливен и Долна Митрополия, да има поне две приемащи болници. До 2026 г. ще приключи процесът по приемане на всички хеликоптери. Ние ще изграждаме системата последователно”, каза Гвоздейков.

banner

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space