Необходима е обща, голяма, умна, дълбока и разумна земеделска политика, така че да мислим и за бъдещето. Това каза при откриването на деветото мегаизложение Международен панаир Пловдив – „Агра“, „Винария“ и „Фудтех“, вицепрезидентът Илияна Йотова. Според нея всички земеделски производители в Европа имат нужда тази политика да бъде изработена.

Йотова допълни, че зелената сделка е хубава, но тя не трябва да ощетява, а да дава възможности за развитие, както и да устоят производителите на нелоялната конкуренция, която идва от трети страни, защото те нямат тежките европейски регулации.

По думите на вицепрезидента българските и европейските земеделци не са терористи, а хора, които искат да защитят своя труд. Затова не бива да се сърдим на протестите, а да ги подкрепяме, когато са справедливи, каза тя.

banner

Илияна Йотова поздрави министъра на земеделието Кирил Вътев за това, че подкрепя българските производители в борбата им за повече българска продукция на пазара.

Срамно е земеделската страна България да внася 80% от продуктите от други страни, каза още Илияна Йотова, предава БТА.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space