Винаги съм защитавал принципа, че министрите не са на една или друга партия. Те са хора, избрани, след като са получили одобрението и на двете страни на партийните лидери, сега ще бъде и на двамата премери. Това заяви министър-предесдателят Николай Денков, който отговаря за осми път на въпроси на граждани и журналисти във Фейсбук.

Министрите трябва да си вършат работата и да нямат партийни пристрастия. Ако не се справят, трябва да си тръгнат по професионални причини, заяви премиерът. ГЕРБ доста заблуждава публиката, че те нямат никакво отношение към състава на Министерския съвет, това не е така, подчерта Денков. Още като се съставяше кабинетът, ние сме обсъждали кои са възможните лица. Част от хората, които сега са в Министерския съвет, са предложени от Мария Габриел, посочи Денков. По думите му, твърдението, че ГЕРБ има само Мария Габриел не съответства на истината.

Важно е министърът да си върши работата, трябва да престанем с това партийно деление, ако искаме да работим заедно, каза Денков. Нищо не се опитваме да вземем на ГЕРБ, добави той и подчерта, че цялата теза как ГЕРБ ще бъдат ощетени, е несъстоятелна. Министрите не са „пешки“ на никого, те имат огромна власт и трябва да се отнасяме с уважение към тези хора, каза Денков. Според него не е редно да се говори с пренебрежение към министрите.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space