Приключи протестът на земеделските производители, които не участваха в подписаното вчера споразумение. Организаторите заявиха, че от утре протестите продължават по места. Във вторник са блокирани 25 точки в страната, а в сряда ще бъдат блокирани 27.

Движението по бул. „Цар Освободител“ и бул. „Дондуков“ е възстановено.

Няколкостотин представители на 26 земеделски организации настояваха за оставката на министъра на земеделието Кирил Вътев. Протестиращите не успяха да се срещнат с премиера.

banner

Премиерът е отказал срещата, заявиха Венцислав Върбанов ( от Асоциацията на земеделските производители в България) и Димитър Зоров (от Асоциацията на млекопреработвателите в България), които са внесли в деловодството на Министерския съвет декларация с искането на протестиращите. Двамата показаха входящия ѝ номер и уточниха, че не им е даден никакъв срок, в който ще получат отговор от страна на правителството.

Върбанов и Зоров заявиха, че протестите ще продължат, докато такава среща не бъде направена и земеделските производители не постигнат своите искания.

Междувременно пет земеделски организации представиха отделно от всички останали исканията си и предупредиха, че ако не бъдат изпълнени, ще продължат протестните си действия, предава БНР.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space