Нанков с шокиращи разкрития за строежа и ремонта на тунела "Витиня" (ВИДЕО)

"Когато започнахме да ремонтираме тръбата за София на тунел “Витиня” на автомагистрала “Хемус”, не знаехме пред какво се изправяме."

Това написа на страницата си във Фейсбук бившият зам.-министър на регионалното развитие и водач на листата на ГЕРБ-СДС в Ловеч Николай Нанков по повод строителството и ремонта на тунела.

"Гледайте този филм - автентичните гласове на участници в строителството и днешни проектанти на ремонта правят картината по-пълна.

Безценните архиви са от филми на БНТ - вижда се как се е бързало, гонили са се соцнормативи и други строителни решения, довели до сериозния проблем днес.

Когато най-дългият автомобилен тунел /1195 метра/ на практика става опасен за движение и е криел тайни проблеми, за които никой не е предполагал", обяснява Нанков.

"След ремонта, който направихме, тръбата вече е безопасна, укрепена със 72 км анкери, положени са около 28 125 кв. м хидроизолация, 4500 куб. м пръскан бетон по целия свод на тунела, 516 т армировъчна стомана, 5400 т асфалт, 790 куб. м тротоарни блокове.

Изградена е сложна дренажна система, която отвежда водите, задържани от хидроизолацията и предпазва новата облицовка.

Отделно в съоръжението вече има 14 реверсивни вентилатора. Тръбата е с енергоефективно LED осветление, монтирани са 375 осветителни тела.

Приятно пътуване на всички и шофирайте внимателно!", завършва съобщението си Николай Нанков.

Нанков пусна филм за строежа на тунел "Витиня" - бил е опасен за движение още тогава.

 

Media

Banner 468 x 60 px