Слави Трифонов отговори на въпроса дали ще бъде премиер, ако ИТН спечели изборите

novini novini

„Няма тайнственост, има логично поведение. Човек трябва да дава интервюта, когато има какво да каже. Свободата на словото не е да си на 112-о място, а да усещаш свободата да правиш това, което ти повеляват моралът, логиката, интелектът. В България огромна част от медиите не са свободни“. Това каза пред БНР лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов в отговор на въпрос защо се дистанцира от медийни изяви. 

„Начинът на изразяване е в интернет, защото там си напълно свободен. Това е въпрос на избор“, добави още той.

„Когато, тогава” - това е отговорът на Трифонов на въпроса дали ще бъде премиер, ако ИТН спечели изборите. 

Слави Трифонов беше запитан и дали „Има такъв народ” би излъчила свой кандидат на президентските избори.

„Те са ми малко далече, като дойде ще се случи. Сега има по-важни неща, много важни, които се случват и са от огромно значение. Трябва да се взимат правилните, адекватните и моралните решения. Сега не мога да отговоря. В поведението ни и ми ще се стремя да е адекватно, отговорно и морално”, обясни лидерът на ИТН.

„Не съм тръгнал да се занимавам с този политически проект, защото съм имал невероятното желание да стана политик. Аз съм тръгнал да правя това, защото цялата политическа система отказа да признае мнението на 3,5 млн. българи, които са гласували на законен референдум. Искам това нещо, което е логично, морално и законно, да бъде наложено“, допълни той.

Слави Трифонов е категоричен, че това, което партия ГЕРБ е направила, трябва да бъде „изчегъртано” с всички законови средства.

Banner 468 x 60 px