Протест срещу преместването на паметника Альоша ще се проведе тази сутрин в Пловдив. Той е организиран от общински съветници от БСП и ще се проведе пред общината.

До напрежението в града по темата се стигна, след като общинските съветници от ПП-ДБ внесоха предложение монументът да бъде преместен до края на годината в Музея на социалистическото изкуство в София. От ИТН настояват да се проведе референдум по темата. Все още не е ясно колко ще струва преместването на паметника и евентуално провеждане на местен референдум по въпроса. Предстои да се изготвят и експертни становища дали до върха на хълма може да се качи необходимата тежка техника. Предложенията са внесени за разглеждане в комисии и не се очаква да се разгледат на днешното заседание на Общинския съвет.

 

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!