МОН обяви графика за ваканциите и изпитите през новата учебна година. Eсенната е определена в периода от 28 октомври до 1 ноември предвид насрочените избори за местна власт, като се запазва броят на ваканционните дни. Коледната ще бъде от 23 декември до 2 януари, междусрочната – от 3 до 5 февруари, пролетната – от 30 март до 7 април за учениците от 1. до 11. клас и от 5 до 7 април – за учениците от 12. клас.

Изпитът по български език и литература от националното външно оценяване в края на 7. клас през новата учебна година ще е на 19 юни, а по математика на 21 юни. Изпитите са изтеглени със седмица по-късно в сравнение с предходни години, за да имат седмокласниците повече време за подготовка.

Десетокласниците ще положат изпитите си на дати, различни от тези за седмокласниците – по български език и литература на 10 юни, а по математика – на 12 юни, като дните ще са учебни. Националното външно оценяване в края на 4. клас ще е на 27 май (български език и литература) и 28 май (математика).

banner

Държавният зрелостен изпит по български език и литература ще бъде на 17 май, а втората задължителна матура и изпитът по професионална квалификация – на 20 май. Тези дни, както и датите на изпитите от националното външно оценяване за седмокласниците по български език и литература и по математика, са неучебни.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!