В Хасково издирват всички контактни на Григор Димитров

Не са установени всички контактни лица на Димитров, защото вчера късно разбрахме за положителния тест на тенисиста.

Това заяви областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, след като вчера стана ясно че първата ракета на България е дал положителна проба за коронавирус, а преди дни беше в страната. „Искам да призова да няма паника и при евентуални симптоми да бъдат уведомени личните лекари”, каза тя. „След минути свикваме Щаба. Всеки помни дали се е срещал с Григор, тук въпросът е да сме достатъчно коректни и да си признаем”, заяви лекарката. „Ако сте били контактно лице на тенисиста, то се изолирайте и уведомете личния лекар. Скоро ще решим какъв е конкретният ни план за действие”, добави Здравкова по bTV.

„Кметът на Хасково се е срещал с Григор Димитров. В момента се чувства добре, но все още не му е направен тест. Досега успявахме да се справим много добре с епидемията. При нас към момента нямаме активно болни от К-19”, завърши Здравкова. Междувременно майки на малки дечица признаха, че са много притеснени, защото малчуганите са се снимали с Гришо и са си общували с него.

Новината, че тенисистът е заразен с коронавирус съобщи самият той от Монако, където се намира в момента и където се лекува. Григор Димитров призова всички, които са общували с него през последните дни да се тестват за К-19 и се извини за вредите, които неволно може да е причинил. Преди дни Григор Димитров беше на турнир в Белград, където той и останалите тенисисти предизвикаха скандал с поведението си на неспазване на мерките за сигурност по време на пандемията от COVID-19, завършило с шумен купон в местна дискотека и най-вероятно там е пипнал заразата. Ден по-късно сръбските медии алармираха, че домакинът на проявата Новак Джокович е възможен преносител на вируса. След това Димитров се прибра за няколко дни в Хасково, но не показа симптоми.

Banner 468 x 60 px