Найденов: Страхувам се, ако нещо се случи с мен, всички свидетели срещу Божков ще се уплашат

„Страх ме е за собствения ми живот, за семейството ми. Не искам да се превърна в един от хората с инициалите. Ако нещо се случи с мен, всички останали свидетели по делото срещу Васил Божков също ще се уплашат”. Това заяви в ефира на „Неделята на NOVA” Цветомир Найденов, бившият съдружник на укриващия се в Дубай бизнесмен.

Той сподели още, че е разговарял с жертви на Божков и роднините на поръчаните от него лица. Всички те също се страхували.

„Един от хората с инициали в списъка му казва: „Не ми се ходи с охрана, имам пет деца”, другият казва, че не иска да бъде убито и другото му дете”, заяви Найденов.

„Какво прави по заведенията с момичетата, го вижда половината заведение, но всички мълчат, именно защото ги е страх”, категоричен е Найденов.

Той твърди, че Божков прилагал и друга схема за укриване на данъци, за която самият Найденов разбрал съвсем наскоро.

„При играта „SMS за милиони” преди години е събирал по 1,20 лв. от хората, а е отчитал пред Комисията по хазарта едва 40 ст.”, поясни собственикът на efbet и спорт ЦСКА 1948. И допълни, че „десетина души от хазартната индустрия са знаели какво се случва, но са си мълчали от страх”.

Той е категоричен, че „се е случвало Божков да лобира за промени в Закона за хазарта”.

Banner 468 x 60 px